Parohia Botiz

Biserica-Botiz

Str. Teilor nr. 79 Loc. Botiz, 447065 Jud. Satu Mare

Biserica Greco Catolică Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost construită între anii 2000-2006 în centrul comunei Botiz.

Parohia Greco Catolică Botiz, după o perioadă de 50 de ani de persecuție de către regimul totalitar comunist , prin providența divină renaște în 1990, când număra 1033 de suflete.

Biserica a fost proiectată de arhitectul Gheorghe Ilea, iar construcția s-a făcut, cu largul concurs al bunilor noștri creștini, cu sprijinul primăriei și al consiliului Local Botiz, reprezentat de domnii primari Nicolae Bondici și Iosif Roca.

Lucrările de construcție au început în 02 aprilie 2000, când P.S.S. Ioan a sfințit și așezat piatra de temelie iar în binecuvântata zi de 02 iulie 2006 a fost sfințită noua biserică de către Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, împreună cu Excelențele lor P.S.S. Virgil Episcop de Oradea și P.S.S. Alexandru, episcop de Lugoj, P.S.S.Ioan episcop de Maramureș, protopopul de Satu Mare pr. Dumitru Roman precum și alți protopopi, preoți și un număr impresionant de credincioși.

Pană la finalizarea și sfințirea noii Biserici serviciile religioase au fost oficiate în vechea Biserica Greco Catolică construită de românii greco catolici la anul 1886 pe granița dintre 2 sate Botiz și Osvareu.

Mulțumim lui Dumnezeu ca ne-a învrednicit să-I înălțăm această sfântă Biserică.

Preot paroh

Pr. Nicu Huzău

Tel: 0746.620.684

Email: [email protected]

Ne găsiți și pe Facebook

Program Liturgic

Luni – Vineri de la ora 07,30.

Duminica și în sărbători de la ora 10,30

Din viața parohiei

Scroll to Top