Consacrarea Episcopilor la 21 iunie

Consacrarea Episcopilor la 21 iunie

Pe data de 9 iunie, Preafericirea Sa Lucian Mureșan a dat o scrisoare circulară, prin care stabilește ca evenimentul consacrării celor doi noi Episcopi aleși să aibă loc duminică 21 iunie 2020, la Blaj. Consacrarea se va desfășura fără participarea clerului și a credincioșilor. Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

Venerabililor Frați întru Episcopat, Protopopilor, Clerului, Persoanelor consacrate
și tuturor credincioșilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică,

în data de 16 ianuarie 2020 Sinodul Episcopilor Bisericii noastre a ales doi noi Episcopi: Părintele CĂLIN IOAN BOT, Episcop ales Auxiliar al Eparhiei de Lugoj, Episcop titular de Abritto, și Părintele CRISTIAN DUMITRU CRIȘAN, Episcop ales Auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, Episcop titular de Abula. Împreună cu Sfântul Părinte Papa Francisc, urmând prevederile canonice, i-am proclamat pe noii Episcopi la Roma respectiv la Blaj, pe data de 22 ianuarie 2020.

În virtutea drepturilor conferite de Codul Canoanelor Bisericilor Orientale, conform can. 82, avem bucuria să anunțăm data consacrării celor doi noi Episcopi:

Duminică 21 iunie 2020 la ora 11,00
în Catedrala Arhiepiscopală Majoră “Sfânta Treime” din Blaj.

Având în vedere condițiile sanitare impuse de starea de pandemie, celebrarea consacrării celor doi Episcopi va avea loc fără participarea clerului și a credincioșilor, urmând ca o Sfântă Liturghie solemnă să fie celebrată la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Dată la Blaj, Sediul Arhiepiscopului Major, în ziua de 9 iunie, Anul Domnului 2020

† Cardinal LUCIAN

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică,

Președintele Sinodului Episcopilor

† Claudiu Lucian POP

Secretarul Sinodului Episcopilor

articol preluat de la Episcopia Maramures