In 13 februarie 2012 a plecat in Casa Tatălui Ceresc

sufletul bland si iubitor al sorei Ana Maria Hossu, din Congregatia Surorilor Oblate Asumptioniste.

Înmormantarea a avut loc loi 16 februarie în cimitirul catolic din Satu Mare.

Sora Ana-Maria Hosu ( Năncica, numele de Botez ) s-a născut în 27 noiembrie 1924, la Câmpia, judeţul Sălaj. Provine dintr-o familie greco-catolică profund crestina cu 5 copii.

Din fragedă copilărie a avut gândul şi dorinţa de a merge la mănăstire, se simţea chemată la această viaţă de dăruire. A discutat cu preotul, i-a împărtăşit dorinţa ei, iar acesta a încurajat-o să urmeze ceea ce simte.

A plecat la Mănăstirea Surorilor Oblate Asumptioniste de la Beius, dupa catva timp a fost trimisa în comunitatea surorilor din Bucureşti. Acolo a rămas acolo până la desfiinţare forțată a Manastirilor in Romania, după care s-a reântors acasă in familie, rămânând fidelă vocaţiei sale. După moartea părinţilor, a plecat la Sighetul Marmatiei si s-a angajat la Casa de Copii. Surorile cu care era in legatura pe timpul clandestinatatii au chemat-o la Satu Mare. Ajutată de organizatia „Oeuvre d Orient" din Franta a cumparat un apartament în Satu Mare în care a locuit împreuna cu o altă soră (prin intermediul Sr. Alexandrina Bora Oblata Asumptionista care a petrecut 6 ani in închisorile comuniste, eliberata în 1964 fiind foarte bolnavă a reusit sa plece in Franta la interventia si sustinerea Generalului Charle de Gaule)

Împreuna cu Surorile din Congregatia „Maica Domnului" cu care erau vecine de apartament, au desfasurat activitati de sustinere a credinciosilor greco-catolici din oras precum si de catehizare a copiilor, pregatirea lor pentru prima cuminecătură.sr. ana m

Sr. Ana Maria a avut minunatul prilej de a merge la Lourdes si la Roma unde l-a întâlnit pe Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, intr-o audienta acordată surorilor din Congregatie.

În anul 1996 a suferit un accident, a fost internată in spital la Oradea, iar dupa spitalizare a rămas în comunitatea Surorilor Oblate Asumpţioniste din Oradea până la data decesului.

Sora Ana-Maria ne-a fost un model de totală dăruire şi de sacrificiu, o viaţă de fidelitate şi de iubire faţă de Isus Cristos şi de aproapele. Ultimele luni i-au fost marcate de suferinţă, o suferință trăită cu încredere şi cu speranţă în Domnul.

Bunul Dumnezeu să o ierte, să o răsplăteasca pentru binele făcut şi să-i dăruiască pacea, lumina şi bucuria veşnică alături de îngerii si sfintii Săi în ceruri.

Surorile Oblate Asumptioniste